Home » Week tegen pesten: win een gesigneerd boek!

Week tegen pesten: win een gesigneerd boek!

Datum: 21 september 2020

Deze week is het de Week tegen pesten. Van 21 tot en met 25 september 2020 wordt op scholen extra aandacht besteed aan het aanpakken van pesten en het werken aan een veilige school. Wij steunen dit initiatief volledig en streven ernaar dat álle kinderen met plezier naar school gaan. Daarom geven we in deze week vijf gesigneerde exemplaren van het boek Een kroon voor een kanjer weg!

Ook Raf wordt gepest

Helaas komt pesten op school nog steeds voor. Iemand die daar alles van weet is Raf, het hoofdpersonage van het kinderboek Een kroon voor een kanjer. Raf is 9 jaar en heeft dyslexie. Hij leest langzaam en draait woorden om. De kinderen van groep 5 pesten hem daarmee. Ze worden opgestookt door de gemene tweeling Peggie en Meggie. Toch besluit Raf een spreekbeurt over dyslexie te geven. Tijdens zijn spreekbeurt beleeft hij samen met zijn klasgenoten een spannend avontuur op een eiland. Hoe het afloopt? Dat moet je zelf maar gaan lezen!

Het boek draagt bij aan het zelfvertrouwen van kinderen met dyslexie. Ook voor kinderen zonder dyslexie is het boek waardevol; zij leren hoe het is wanneer lezen en spellen niet vanzelf gaat. Lezer Norah schreef het volgende over het boek:

Ik vond het een heel leuk boek omdat ik veel herkenbare stukjes tekst las. Ik haal ook letters door elkaar en lees langzaam. Het is spannend geschreven en leest fijn omdat het lettertype makkelijk leest. Ook heeft het boek leuke plaatjes! Ik wilde steeds doorlezen omdat ik graag wilde weten hoe het afliep. 

Zo komt Een kroon voor een kanjer eruit te zien

Win een exemplaar van Een kroon voor een kanjer!

Van 21 tot en met 25 september 2020 kon je meedoen aan een winactie.

De winnaars zijn:

  1. Finita Jozefa
  2. Mirjam V.
  3. Betty Jaasma
  4. Anna van der Schaaf
  5. Sharon van Dulmen

Gefeliciteerd allemaal!

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

krystel bakker

21 september 2020

graag zou ik het boek willen winnen voor mijn twee zoons. Ze zijn allebei gediagnosticeerd met eed.. het zou zou leuk voor ze zijn een boek wat geen stress oplevert om te lezen en ze leren dat ook met eed lezen leuk kan zijn

Hiske Rijpma

21 september 2020

Ik ben erg benieuwd naar dit boek, als juf van groep 4 én tante van 3 neefjes met gediagnosticeerd dyslexie!

Martine de Haaij

21 september 2020

Graag wil ik het Boek winnen voor mijn 2 meiden met dyslexie en 1 dochter met TOS. Zij moeten hard werken om iedereen bij te houden en worden vaak belemmerd in hun functioneren omdat medeleerlingen geen geduld hebben met hun beperking. Door dit boek te winnen kunnen ze zien en lezen dat zij niet de enige zijn.

Marieke

21 september 2020

Eigenlijk zou ik het boek willen winnen voor de school waar onze dochter op zit. Er zijn veel kinderen met dyslexie, die hopelijk door het (samen) lezen van het boek, meer plezier krijgen in het lezen. Ze hoeven zich niet te schamen dat zij niet zo vlot en foutloos kunnen lezen als hun klasgenoten. Kijk naar het kund, en geniet ervan!!

Cindy Walther

22 september 2020

Mijn beide zoontjes hebben dyslexie maar doen zo hard hun best. Ben super trots op hun

Simone

24 september 2020

Erg leuk voor mijn jongens die het beide hebben. Vandaag heeft mijn jongste in de klas uitgelegd wat dyslexie is. Hij ging springend door de klas als een letter. Kijk zo gaat dat bij mij!! De kinderen moesten er om lachen, maar hadden ook gelijk vragen. Binnenkort gaan we samen meer vertellen. Dan kunnen we het boek wellicht meenemen. Anders zelf lezen en daarna mee naar mijn school.

Finita

24 september 2020

Ik ben benieuwd naar dit boek. Is dit een fijn boek om voor te lezen? Ik ben nieuwsgierig! ♡

Marieke

26 september 2020

Wauw graag voor me zoon ! Als hij uit is voor me vriendin haar zoon en dan voor de school bieb!!! Die alle 2 dyslexie hebben !