Home » Zomeractie 2021: de winnaar is bekend!

Zomeractie 2021: de winnaar is bekend!

Datum: 16 september 2021

Voor de zomervakantie vonden alle kinderen die dyslexiebehandelingen volgen bij Marant een zomercadeautje én zomeractie in hun brievenbus. De opdracht was om op een leuke, grappige of originele manier te laten zien hoe de mooiste plek uit jouw lievelingsboek eruit ziet. Zou je naar je eigen waanzinnige boomhut gaan, naar het land van je lievelingssprookje of op bezoek bij je favoriete stripfiguur?

Wat een creatieve ideeën kwamen er binnen! Er kon er maar één de winnaar zijn, maar álle inzendingen die binnen zijn gekomen zijn de moeite waard om in het zonnetje te zetten. Ook zo benieuwd wie er gewonnen heeft? Lees het hieronder!

En de winnaar is… Selena!

Het was een moeilijke keuze want we hebben ontzettend mooie inzendingen gehad.

Selena heeft haar eigen droomhut gemaakt. De droomhut heeft zoveel details! Zo kunnen we met de glijbaan naar beneden toe, heeft het zijn eigen mooie brievenbus, ingerichte kamer en een eigen moestuin. Het is net of we er zelf op vakantie kunnen. Selena heeft het mega spelletjespakket gewonnen! Gefeliciteerd!

Tirza heeft een Haiku ingestuurd. Dit is een soort gedicht dat bestaat uit drie regels. Hoe lang het gedichtje is wordt bepaald door het aantal lettergrepen. De eerste regel telt 5 lettergrepen. De tweede regel 7 lettergrepen. De derde regel heeft weer vijf lettergrepen. Een haiku is van oorsprong een Japanse dichtvorm. Wat een origineel idee Tirza! In het gedichtje gaat Tirza het liefste op bezoek in Dwaaleiland waar alle Disneyschurken gevangen worden gehouden. Doe je voorzichtig, Tirza, als je daarnaartoe gaat?

Dwaaleiland het is
Voor altijd in dikke mist
Mal is zonneschijn

Jill zou het liefste naar de Waanzinnige boomhut met 65 verdiepingen gaan. Ze heeft de boomhut helemaal zelf geknutseld en zelfs de slinger, de mieren en de lolly’s heeft ze zelf gemaakt. Alles wat jullie zien komt ook voor in het boek. Wat heb je een ontzettend mooie boomhut gemaakt Jill! Deze is inderdaad waanzinnig.

Lisa heeft helemaal zelf een bos geknutseld met Roodkapje. Oh oh, zien jullie ook de grote boze wolf al staan bij de bomen? Gelukkig weten we dat het sprookje goed afloopt. Wat mooi geknutseld Lisa!

Roel heeft een hele gave tekening gemaakt bij het boek Blijf uit de buurt. Wat heb je dit mooi getekend Roel. Heel knap!

Birthe is het liefste in Disneyland! Zij maakte deze mooie tekening over twee bekende Disneyfiguren. Herkennen jullie ze ook gelijk?

We willen iedereen die mee heeft gedaan bedanken voor zijn of haar mooie inzending!

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.